Kapusta duszona z kiszonym ogórkiem i pieczarkami

Kapusta duszona z kiszonym ogórkiem i pieczarkami

Przepis pochodzi z rosyjskiej stronki https://marrietta.ru
połączenie ciekawych smaków :)
składniki: mała główka kapusty ,50 dk pieczarek, 2-3 kiszone ogórki,1 duża cebula,2 łyżki przecieru pomidorowego,2 łyżki octu winnego,cukier,olej,sól,pieprz

Kapustę szatkujemy,cebule kroimy w piórka
kapustę i cebulę w garnku obsmażamy na oleju do zarumienienia.Dodajemy pół szklanki wody,ocet i przykrywamy.Dusimy/mieszając/ na małym ogniu około 20 minut.Gdy kapusta się dusi tniemy ogórki w cieniutkie plasterki. Grzyby też w cienkie plasterki pokrojone podsmażamy na oleju około 5-7 minut.Dodajemy grzyby,ogórki,koncentrat-doprawiamy solą,pieprzem i cukrem do smaku.Dusimy na małym ogniu około 15 minut pod przykryciem.Mieszamy.

Smacznego! :)

lawinka

lawinka 2015-12-04

Tak zrobiona kapusta jest naprawdę świetna - będzie idealna na Wigilię.
Dzięki ogórkom ma bardzo ciekawy, niepowtarzalny smak.
Szczerze polecam wypróbować!

lanta21

lanta21 2018-06-17

fajna

dodaj komentarz

kolejne >