Mięsna babka

Mięsna babka

mięso mielone- 70 dkg ,boczek w plastrach(u mnie surowy)-15 szt, cebula,pół papryki czerwonej,bułka tarta - 4 łyżki,2 ząbki czosnku,2 jaja,natka posiekana,olej, 10 dkg sera feta, sól,pieprz,papryka słodka w proszku
przepis Justyny Cukier z Domaszna\"przyślij przepis\" nr 4/2014r.

cebula w kostkę,podsmażona na oleju na złoto,pod koniec smażenia dodajemy rozdrobniony czosnek,studzimy.Do mięsa mielonego dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem,natkę, bułkę tartą,pokruszoną fetę,pokrojoną w kostkę paprykę.Doprawiamy solą,pieprzem,słodką papryką.Formę do babki wykładamy dachówkowo plastrami boczku.Wkładamy masę mięsną,końce boczku zawijamy do środka.Pieczemy godzinę w 160 stopniach.Wyjmujemy z formy i pieczemy jeszcze 35 minut,żeby boczek się przypiekł na całej powierzchni.Studzimy, kroimy w kawałki jak babkę.