PIERŚ KURCZAKA FASZEROWANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

PIERŚ KURCZAKA FASZEROWANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

składniki
piers z kurczaka, 2 połówki
ser wędzony, 2-4 plastry
ciasto francuskie, 1 rolka
30 dag pieczarek,
boczek lub szynka, 2-4 plastry
Pierś rozcinamy delikatnie, lekko rozbić, przyprawić, . Nałożyć podsmażone pieczarki przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i plaster sera wędzonego

2. rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć "bandażowanie". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd
można robić 2 duże lub 4 mniejsze porcje , ja wole 4 mniejsze

3. piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem.

dodane na fotoforum: