Ugotowac ryż ( ja ugotowałam 2 torebki)
4-5 jabłek zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Na dnie naczynia żaroodpornego roztopic 1 łyżke masła na to położyc warstwe ryżu , który posypać cynamonem, nastepnie warstwę startych jabłek , które posypać cukrem i cynamonem i tak do wyczerpania skałdników,
Wierzchnia warstwa to ryż posypany cynamonem , odrobina cukru i cieniutkimi plasterkami masła
Narzynie przykryc i wstawic do nagrzanego piekarnika na około 20 min
jaworr 2010-07-29
Witam to uwielbiam..... kiedyś przez pomyłkę zamiast cynamonu to wspypałam do jabłek chilli, a że cynamonu malutko zawsze dawałam to tego chilli też, ale miało to wspaniały smak ostrzejszy....
smakowało i zjadło się....:))
alfreda 2010-07-29
miłego dnia
magdabo 2010-07-29
Coś na słodko ... pyszne danie , dawno nie jadłam ... świetne apetyczne zdjęcia , tak trzymaj ...
Pozdrawiam serdecznie !