POLEDWICZKI WIEPRZOWE W MAJERANKU,SZPARAGI,MIZERIA I ZIEMNAKI

POLEDWICZKI WIEPRZOWE W MAJERANKU,SZPARAGI,MIZERIA I ZIEMNAKI

POLEDWICZKI WIEPRZOWE W MAJERANKU

500 g polędwiczki wieprzowej
majeranek
pieprz swieżo mielony
vegeta,sól
łyżka masła
Poledwiczkę natrzeć olejrm .vegeta pieprzem i majerankiem i zostawic na 2-3 godz nastepnie smazyc z obu stron do miękkości (okolo 10 min z kazdej stony)

SZPARAGI Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ

Szparagi obrać do 3/4 wysokości , odłamać zdrewniałe końcówki. Obrane szparagi związać nitką w pęczek.

Ugotować w niedużej ilości osolonej i lekko osłodzonej wody - przez około 8 min
Ugotowane szparagi delikatnie wyjąć z garnka odsączone ułożyć na półmisku i polać bułką tartą zrumienioną na maśle.

MIZERIA Z CEBULĄ
Pokrojony w plasterki 2 ogórki i pokrojona w plasterki malutka cebulę posolic i pozostawic na kilka minut, nastepnie odcisnąć sok posypać pieprzem i wymieszac z 2 łyżkami gęstej śmietany ( ja używam 18% śmietanę z Piątnicy)

lisek52

lisek52 2012-06-24

Wieczorne pozdrowionka ślę...:)

dodaj komentarz

kolejne >