BRYZOL Z POLEDWICY Z PIECZRKAMI, KAPUSTA Z PIEPRZEM I ZIEMNIAKI

BRYZOL Z POLEDWICY Z PIECZRKAMI, KAPUSTA Z PIEPRZEM I ZIEMNIAKI

BRYZOL Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z PIECZARKAMI
Poledwicę pokroić na plastry 3,5 cm bardzo delikanie rozbić ( najlepiej ręką )oprószyć pieprzem i mąką , smażyc na rozgrzanym smalcu z obu stron po 2-3 min Pod koniec smażenia posolić i dodać troszke masła
Na każdym bryzolu położyć usmażone pieczarki z cebulką

KAPUSTA Z PIEPRZEM
1kg kapusty kiszonej
2 czubate łyżki smalcu ze skwarkami
1 cebula pokrojona w kostke
1 rosołek
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
vegeta
majeranek
Kapuste wypłukać odlać wode i gotować około 30 -40 min (jak bardzo kwasna to odlac wode 2 razy)
do ugotowanej kapusty dodac wszystkie składniki i dusić pod przykryciem do miekkości kapusty
MIMO ŻE DAMY DUŻO PIEPRZU KAPUSTA NIE BEDZIE OSTRA

alisha

alisha 2012-10-14

Pycha

anetka

anetka 2012-10-14

super

oli74

oli74 2012-10-14

O Irenko....kolejana kapusta w Twoim wydaniu, na którą mam ochotę i nie omieszkam nie skorzystać z przepisu:)
Dzieki:)
Pozdrawiam:)

dodaj komentarz

kolejne >