TAGLIATELLE Z SOSEM ŚMIETANOWO-GRZYBOWYM

TAGLIATELLE Z SOSEM ŚMIETANOWO-GRZYBOWYM

SOS Z MROŻONYCH PODGRZYBKÓW

Na patelnie wrzycić łyżkę czubatą masła , dodac 1 cebulę pokrojoną w kostkę smażyć miesząjąc okolo 5 min , następnie dodać umyte i odsączone podgrzybki, 1 rosołek drobiowy, pieprz i smażyć razem około 15 min ciągle mieszając, następnie podlać odrobina wody(1/4 szklanki ) i dusić pod przykryciem do miękkości, wlać 1 woreczek słodkiej śmietanki rozmieszanej z 1 płaską łyżką mąki i zagotować razem
wlać do ugotowanego gorącego makaronu ( nie przelewac zimna wodą) wymieszać i zajadać z apetytem

dodane na fotoforum:

czupi14

czupi14 2012-11-22

Ojej ale super, zaraz też to ugotuję.....mam smaka.....pozdrawiam serdecznie....!!!!

ula95

ula95 2012-11-22

ale super jedzonko - serdecznie pozdrawiam.

filoma7

filoma7 2012-11-22

dobrej nocy i kolorowych snów:)))

agus73

agus73 2012-11-22

hoho cos ciekawego........;;-DDD

dodaj komentarz

kolejne >