PIECZEŃ Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI w/g \\\"XAVIERA\\\"

PIECZEŃ Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI w/g \\\"XAVIERA\\\"

PRZEPIS ORYGINALNY

https://www.garnek.pl/xaviera/20883837/pieczen-z-papryka-i-pieczarkami


SKŁADNIKI :
ok 0,5 kg boczku surowego
ok 0,3 kg łopatki
2 jaja
2 łyżki gęstej śmietany
8-10 małych pieczarek
papryka czerwona i żółta ok 1/2 każdej
2 żabki czosnku
przyprawy
zmielone mięso, jajka,śmietanę i przyprawy połączyć ze sobą, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa pokrojone na ćwiartki pieczarki (surowe) i paprykę pokroją w kostkę, dodać do mięsa i dobrze połączyć składniki

foremkę (keksówkę) wyłożyc papierem do pieczenia przełożyć mięso, wyrównać w blaszce i troszkę docisnąć, wstawić do nagrzanego piekarnika
piec ok 1-1, 10 godz w tem 180-200 stopni z termobiegiem

po tym czasie wyłączyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić w nim pieczeń na ok 15 potem wyjąć z piekarnika i pozostawić w foremkach do ostygnięcia

Bardzo mi smakowało , nastepnym razem zrobie np z żurawiną

dodane na fotoforum: