Ugotowac makaron al-dente (ilość zależna od potrzeb ja ugotowałam pół paczki)
SOS GRZYBOWY
Grzyby namoczyć a następnie ugotowć w małej ilości wody, na patelni na łyżce oleju i łyżce czubatej masła zeszklić 1 cebulę pokrojoną w kostkę , dodać ugotowane porojone drobno grzyby doprawic , vegetą, pieprzem, majerankiem wlać wywar z gotowania grzybów ( około pół szklanki) natepnie 250 ml śmietanki kremówki z rozmąconym 1 żółtkiem i gotowac do zgestnienia sosu można wszypać troszke parmezanu lub innego twardego sera , po zredukowaniu sosu do pożądanej ilości (mnie potrzebne do tej ilości makaronu około 1- 1i 1/2 szklanki ), wrzucić gorący makaron ( nie przyelany woda), podawać posypane parmezanem
SMACZNEGO !!!!!
bea73 2014-02-07
dzisiaj taki wiatr, że nie idziemy na spacerek, a wiec mamy czas odwiedzić ulubionych... pozdrawiam i życzę milutkiego dzionka...