SERNIK WIEDEŃSKI

SERNIK WIEDEŃSKI

Twaróg tłusty około 1 kg
Masło 1 kostka
Jaja 8 sztuk
Cukier 1 szklanka
Cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1 łyżka
budyń smietankowy w proszku 1 opakowanie

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodając po jednym żółtku. Ser zmielić i dodawać do masy maślanej wymieszać dokładnie (najlepiej ręką) dodać mąkę pszenną, a następnie budyń. Białka ubić na sztywną pianę, przełożyć do masy serowej dodać bakalie wymieszać delikatnie, wylac na blache wyłożona papierem do pieczenia aż składniki się połączą. delikatnie równać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150'C na około 60 min ,na 10 minut przed końcem pieczenia, zwiększyć temperaturę do 170C. Upieczony sernik zostawić w piekarniku na 1- 2 godziny
Wystudzony sernik polać polewą czekoladową


POLEWA CZEKOLADOWA

100 g gorzkiej czekolady
200 ml śmietanki kremówki
Czekolade wraz ze śmietanka podgrzewać az sie rozpuści i połączy

bomika

bomika 2014-04-20

Moc prezentów od zajączka
  co jajeczka trzyma
     w rączkach
  Wielu wrażeń,mokrej głowy
  w poniedziałek dyngusowy.

Z okazji Świąt Wielkanocnych
składam wiosenne życzenia,
Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego \\\"Alleluja\"\\ moim Ulubionym
Bomika Bożena:)

misiaka

misiaka 2014-04-21

Wesołych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka, szalonego i wyjątkowo mokrego Śmigusa Dyngusa oraz samych słonecznych i cudownych dni życzy Kasia.

filoma7

filoma7 2014-04-22

Witam po świętach życzę udanego tygodnia...pozdrawiam wiosennie:)

bea73

bea73 2014-04-23

dziś już środa... wpadłam życzyć miłego wieczorku i pozdrawiam poświątecznie:))

betaww

betaww 2014-05-01

No tak........ale tu chyba widze kruchy spód.........A moze sie mylę?.....****

lanta21

lanta21 2017-06-16

pycha

dodaj komentarz

kolejne >