POTRAWKA Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ Z PIECZARKAM

POTRAWKA Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ Z PIECZARKAM

Przepis na 2 porcje
30 dag wątróbki drobiowej
20 dag pieczarek
1 cebula
70 ml śmietanki kremówki
łyżka posiekanej natki pietruszki
1 torebka ryżu
każdy ze składników pokroić w malutką kosteczkę usmażyc osobno najlepiej na masełku
ryz ugotowac na sypko
nastepnie wszystkie składniki oprócz ryzu przełożyc na patelnie w ktorej smażyła się wątróbka wymieszac wlać śmietanke i wsypać pietruszkę i chwilkę pogotowac 2-3 min doprawic solą i pieprzem do smaku i wylać na ryż przygotowany na talerzu

babcia1

babcia1 2014-05-17

a wątróbkę mam tyle że zamiast pieczarek mam obgotowane i zamrożone tegoroczne podgrzybki może też by dało radę z nimi zrobić tą potrawkę/

lanta21

lanta21 2017-06-16

super

dodaj komentarz

kolejne >