https://www.garnek.pl/irusia/27389750/pieczen-z-zurawina
SKŁADNIKI :
ok 0,4kg boczku surowego
ok 0,6kg łopatki
LUB około 1kg tłustej łopatki
2 jaja
2 łyżki gęstej śmietany
8-10 małych pieczarek
papryka czerwona i żółta ok 1/2 każdej
2 ząbki czosnku
1 cebulka
przyprawy
zmielone mięso, jajka,śmietanę i przyprawy połączyć ze sobą, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa pokrojone na ćwiartki pieczarki usmażone z cebulką i paprykę pokroją w kostkę, dodać do mięsa i dobrze połączyć składniki
foremkę (keksówkę) wyłożyc papierem do pieczenia przełożyć mięso, wyrównać w blaszce i troszkę docisnąć, wstawić do nagrzanego piekarnika
piec ok 1-1, 10 godz w temp 180-200 stopni z termoobiegiem
pozostawić w formie do ostygnięcia
danka1 2014-11-21
smacznego
Witam po przerwie i miłego weekendu życzę.