Do 1-2 l wywaru mięsnego dodac 1 marchew pokrojona w słupki, 4-5 pieczarek pokrojonych w plasterki,4-5 ziemniaków pokrojonych w kostke , kilka różyczek broków, po 1 łyżeczce posiekanego koperku i natki piertuszki, szpinak ( ja dałam 4 kulki mrozonego Horteksu) 1 serek topiony kremowy ktory dodajemy po ugotowaniu do miekkosci wszystkich warzyw
GALUSZKI
Jajko rozbić, , wlać do głębokiej miski z przesianą mąką łyżka wyrabiać ciasto tak jak na lane kluski , ciasto ma byc bardzo gęste
Do ugotowanej zupy mała łyżczką wkładac maleńkie kluseczki , ugotowac do miękkiości , na koniec wlac słodka smietanke
babcia1 2015-02-20
no i super zupka a kluseczki przepis na te Galuszki przyda mi się !!
bea73 2015-02-21
pysznie...
pozdrawiam, i lecę dalej nadrabiać zaległości.... milutkiego wieczorku i niedzieli!