LATTE domowym sposobem
Na początku przyrządzamy espresso, mleko dzielimy na połowę, jedną część podgrzewamy, następnie rozlewamy je do wysokich szklanek z białego szkła do mniej więcej 1/5 wysokości szklanki (dla słodzących jest to najlepszy moment, by dodać cukru). Drugą część spieniamy Tak więc do wlanego uprzednio do szklanek podgrzanego mleka dodajemy spienione mleko, aby powstała druga warstwa. Potem zlewamy przygotowane espresso po odwróconej, wklęsłą częścią do mleka i piany, łyżeczce – tak aby powstała warstwa trzecia. Dodatkowo możemy ozdobić piankę za pomocą odpowiednich (zależnie od okazji) dekoracji takich jak kakao, wisienka czy utarta czekolada.
elli4 2015-04-21
Chciałabym Ci dzisiaj życzyć słoneczka na niebie,
by życzliwi, dobrzy ludzie byli blisko ciebie.
By w dni pochmurne wesoło Ci było,
i by szczęście to... prawdziwe... nigdy cię nie opuściło!
bea73 2015-04-26
witam, zajrzałam na garnek, żeby nadrobić trochę zaległości... pozdrawiam, życzę fajnego wieczorku, dobrej nocki no a od jutra super nowego tygodnia!