2 galaretki brzoskwiniowe,
Śmietana 36%
50 dag twarogu ja dałam President (do ciast i naleśników
2 śnieżki.
Mała puszka brzoskwiń w syropie
Mleko do nasączenia biszkoptów (można użyć alkoholu) ja nasączyłam syropem z brzoskwiń
Sposób przygotowania
Biszkopty rozłożyć w tortownicy, lub w innej foremce i lekko nasączyć je mlekiem - (lub alkoholem).
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody.
Kilka brzoskwiń z syropu pokroić w kostkę.
Śmietanę ubić ze śnieżkami, dodać ser.
Gdy galaretka przestygnie dodać ją razem z brzoskwiniami do przygotowanej masy i wymieszać.
Odstawić do lekkiego stężenia.
Gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopty.
Na masę wyłożyć warstwę biszkoptów.
Polac polewa czekoladowa