SPAGHETTI CARBONARA
Składniki:
Makaron spaghetti 1/2 opakowania, śmietana słodka w woreczku,
1 opakowanie boczku wędzonego pokrojonego w plastry np Morliny (150 g), 1cebula, 2-3 ząbki czosnek, 2 żółtka,masło , oregano,bazylia .pieprz, sól,parmezan.
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem (ja daje sklarowane masło około 1 płaskiej łyżki),dodać wędzony boczek pokrojony w paski następnie czosnek i przyprawy smażyć ciągle mieszając około 5 min. W miseczce zmieszać opakowanie śmietany z 2 żółtkami, wlać na patelnie z boczkiem i cebula gotować aż zgęstnieje. Do powstałego sosu wrzucić ugotowany makaron wymieszać. Posypać parmezanem.To tyle a jakie pyszne!!!