KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI I BARSZCZ CZERWONY

KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI I BARSZCZ CZERWONY

BARSZCZ CZERWONY
Na rosół wrzucic pokrojone w plastry buraki i roztarty czosnek, oraz 1 łyżkę octu, 1 łyżkę cukru ( ocet powoduje że,barszcz nie straci koloru) gotować około 45 min do 1 godz nastepnie przyprawić do smaku pieprzem , cukrem , octem i solą Smak powinien być dość słodko kwaśny i pozostawić na 2 godz , ponieważ buraki wypuszczą sok i barszcz bedzie miał ładny kolor ( buraków nie wyrzucać,)

KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI


Usmażyć 12 naleśników

50 dag pieczarek pokroić w kostke i usmażyć z 1 cebulą tez pokrojoną w kostkę, zmielić gotowane mięso ( ja miałam z rosołu różne rodzanie około 50-60 dag) , wrzucić usmażone pieczarki z cebulą dokładnie wymieszać
Farsz rozprowadzić na całym nalesniku następnie zwinąć w rulon ( najpierw boki naleśnika złożyć do środka) namoczyc w rozmąconym jajku nastepnie w tartej bułce i smażyc na maśle z obu stron na złoty kolor

lisek52

lisek52 2016-01-02

Pyszności.

ravenso

ravenso 2016-01-02

Dzięki popróbuje ..zrobić ...pozdrawiam ..:)))

hbabik

hbabik 2016-01-02

ZJADŁABYM KROKIECIKA,MNIAM,MNIAM....

dodaj komentarz

kolejne >