GARUS ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW

GARUS ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW

śliwki, jabłka i wiśnie- ilość obojętna ale maja dominować jabłka -ugotować z dodatkiem cukru do miękkości ( właściwie rozgotować) następnie zagęścić mąka , doprawić w razie konieczności cukrem (ma być kwaśno słodkie o konsystencji nie za gęstego kremu) następnie wlać 250 ml śmietanki kremówki
wystudzić- zupa powinna być prawie zimna

PODAWAĆ Z UTŁUCZONYMI Z MASŁEM ZIEMNIAKAMI

alisha

alisha 2016-07-27

Taką zupę moja babcia podawała z makaronem,cieniutkim,własnej roboty

krysty9

krysty9 2016-07-27

moja mama gotowała garus, ale zawsze ze śliwek samych był. I ziemniaki tłuczone do tego

wolke1

wolke1 2016-07-27

ciekawe danie...

choco13

choco13 2016-07-30

Uwielbiam !

dodaj komentarz

kolejne >