[32210925]

SERNIK WIEDEŃSKI

Twaróg tłusty 1 kg
Masło 1 kostka
Jaja 8 sztuk
Cukier 1 szklanka
Cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1 łyżka
budyń śmietankowy w proszku 1 opakowanie
bakalie- ja dziś dałam rodzynki,orzechy włoskie i figi

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodając po jednym żółtku. Ser zmielić i dodawać do masy maślanej wymieszać dokładnie (najlepiej ręką) dodać mąkę pszenną, a następnie budyń. Białka ubić na sztywną pianę, przełożyć do masy serowej dodać bakalie wymieszać delikatnie, wylac na blache wyłożona papierem do pieczenia, delikatnie równać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150'C na około 60 min ,na 10 minut przed końcem pieczenia, zwiększyć temperaturę do 170C. Upieczony sernik zostawić w piekarniku na 1- 2 godziny
Wystudzony sernik polać polewą czekoladową


POLEWA CZEKOLADOWA

100 g gorzkiej czekolady
200 ml śmietanki kremówki
Czekoladę wraz ze śmietanką podgrzewać aż sie rozpuści i połączy

uszata

uszata 2016-10-15

OMG!!!!! Smakowicie wygląda!!!!

tula69

tula69 2016-10-23

Mniam :))

frykasy

frykasy 2016-10-31

Taki bez spodu najlepszy, mam podobny przepis i serniczek wychodzi wilgotny i pyszny :)))

lanta21

lanta21 2018-05-06

pycha

dodaj komentarz

kolejne >