KROKIETY Z MIĘSEM I BARSZCZ CZERWONY

KROKIETY Z MIĘSEM I BARSZCZ CZERWONY

KROKIETY
Usmażyć naleśniki , na patelni najlepiej na skwarkach przesmażyć cebulkę do której wrzucić zmielone mięso gotowane ( ja miałam z rosołu różne rodzaje )
Farsz rozprowadzić na całym nalesniku następnie zwinąć w rulon ( najpierw boki naleśnika złożyć do środka) namoczyc w rozmąconym jajku nastepnie w tartej bułce i smażyc na maśle z obu stron na złoty kolor

BARSZCZ CZERWONY
Na rosół wrzucic pokrojone w plastry buraki i roztarty czosnek, oraz 1 łyżkę octu, 1 łyżkę cukru ( ocet powoduje że,barszcz nie straci koloru) gotować około 45 min do 1 godz nastepnie przyprawić do smaku pieprzem , cukrem , octem i solą Smak powinien być dość słodko kwaśny i pozostawić na 2 godz , ponieważ buraki wypuszczą sok i barszcz bedzie miał ładny kolor ( buraków nie wyrzucać,)

alisha

alisha 2016-10-25

Pycha

tula69

tula69 2016-10-25

Pysznie wygląda :)

choco13

choco13 2016-10-25

O bardzo lubie.

zarys

zarys 2016-10-26

)))))))))))))))))

dodaj komentarz

kolejne >