pleśniak

pleśniak

- 3 szklanki mąki,
- 25 dkg margaryny,
- 1 i 1/2 szklanki cukru,
- 5 jajek,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- łyżka kakao,


Mąka + proszek + 1/2 szklanki cukru + margaryna+żółtka=ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na blachę, (jeżeli jest kruche układać po kawałku). Pozostałe 1/3 podzielić na 2 części. Do jednej z nich dodać kakao i włożyć obie części do zamrażalnika na pół godziny. Na ułożone na blasze ciasto zozsmarować dżem Schłodzone białe ciasto Następnie z białek i 1 szklanki cukru (ja daję tylko 3/4 szklanki)ubić pianę z cukrem i dodac łyzeczke mąki ziemniaczanej to piana nie opadnie, którą nakładamy na ciasto. Później ciemne ciasto ścieramy na tarce na pianę. Piec od 45 do 50 min. Nie przypalić.

dodane na fotoforum:

tekla13

tekla13 2009-04-19

Tyle tu pyszności, zapraszam na fotoforum slodycze,:)))))))))

graga35

graga35 2009-04-23

super....teraz juz wiem jak zrobic plesniak.....

cudolik2

cudolik2 2009-04-24

A ile tu dajesz mąki?

dodaj komentarz

kolejne >