serniki wiedeński

serniki wiedeński

Sernik ten to mój przepis i muszę przyznać że jest bardzo smaczny- nie daje zadnego sera z wiaderka bo one mają jakieś ulepszacze co powoduje ze ser nie ma takiego smaku smietany jak ten przekrecony przez maszynke WARTO GO SPRÓBOWC
Sernik ten powinno sie piec bez spodu ale moj mąż lubi sernik na spodzie wiec na wysmarowaną i wysypaną bułka tarta blache poukładałam biszkopy i na to dałam ser Sernik ten prawie wcale nie opada ponieważ też bardzo mało sie podnosi


1 kg zmielonego tłustego sera
6 jajek
25 dag cukru
1 cukier waniliowy
250 ml mleka
1cały i 1 łyżka budyniu waniliowego
1 czubata łyżka masła rozpuszczonego
bakalie

1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser,masło, proszek budyniowy, mleko, a na końcu pianę ubitą z białek. Delikatnie wymieszać.
2.Piec około 1 godziny w 180o.

SZYBKA POLEWA

4 łyżki cukru pudru
2 czubate łyzki kakao
po1 płaskiej łyżeczce mąki pszennej i ziemniaczanej
wymieszac te składniki dodac mleka tyle aby masa miala gestosc gęstej smietany
w garnuszku rozpuścic 2 czubate łyżki masła lub margaryny i wlac ja do pozostalych składnikow i dobrze wymieszac i polewa gotowa

dodane na fotoforum:

oli74

oli74 2009-06-20

Widzę jakieś pyszne ciacho ..
..poczekam na nazwę ..ale to chyba serniczek :)

ewa52

ewa52 2009-06-20

Irenko sernik nie dla mnie,choc tak sakowicie wyglada;

ginusia

ginusia 2009-06-20

rewelacja! mniam:))))))))))

dodaj komentarz

kolejne >