1/2 kg sloniny
1/2 kg boczku
1/2 kg podgarla
wszystko pokroić w kostkę i wytapiać na małym ogniu pod koniec topinia dodac 2 ząbki czosnku 1 małą cebulkę pokrojoną w kosteczke ćwiartke winnego jabłka ( może byc starte na tarce)
przyprawić vegetę i pieprzem , majerankiem
ladnie przyrumienić nie spalic )))))
dodane na fotoforum:
ajjka00 2009-09-30
też dziś robiłem pozdrawiam
irys46 2009-09-30
Poproszę kromkę chlebka z rym pysznym smalcem no i jeszcze ogóreczka małosolnego:) Pozdrawiam:)
vesper5 2009-09-30
chyba dzisiaj nadajemy na jednej fali...ja też robię smalec domowy...ja wszystko zmieliłam i dodałam jeszcze kiełbaskę swojską i majeranek...jak mi się uda jutro pożyczyć aparat to zrobię zdjęcie...pozdrawiam :)))
serce07 2009-09-30
łał ale mam ochotke na ten smalczyk ja inaczej robie wiec musze sprobowac tego przepisu
jaworr 2009-09-30
tak sobie myślałam, jak oglądałam jeszcze dopóki nie było opisu, że to bęzie smalec..... :))