BEFSZTYK WIEPRZOWY MIELONY  Z CEBULKĄ

BEFSZTYK WIEPRZOWY MIELONY Z CEBULKĄ

Mięso po opłukaniu i mała cebulkę , zmielić przez maszynkę na grubym sitku . Dodać jajko, posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na gładką masę. . Z mięsa uformować duże kotlety, grube na 2 cm, obtoczyć w mące. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia
Na usmażone befsztyki położyć uduszoną i przyprawioną majerankiem ,vegetą i pieprzem cebulą przykryc i dusić razem na małym ogniu około 3-5 min

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

25 dag kapusty kiszonej pokroic, dodac 1 starte jabłko i 1 marchew tez starta na tarce o grubych oczkach i 1 cebule pokrojoną w kosteczkę, doprawić 1 łyżką cukru, pieprzem i olejem wszystko wymieszać

dodane na fotoforum:

bilbao

bilbao 2010-01-10

ale kusicie tymi jedzonkami.....))))))

guniu72

guniu72 2010-01-10

Pycha.Dobrze, że ja już po obiedzie.

jania81

jania81 2010-01-10

Pysznie wyglada:))
Pozdrawiam:))

danka1

danka1 2010-01-10

świetne danie ...

vesper5

vesper5 2010-01-10

pyszny obiad ...pozdrawiam serdecznie !!!

goll85

goll85 2010-01-11

Pyszny zestawik!

gusiaxx

gusiaxx 2010-01-13

oj takie też bym zjadła

dodaj komentarz

kolejne >