20-30 dag fasoli- namoczyć na noc w wodzie
po 10 dag mięsa róznego ja dałam :
pręgę wołową
kawałek golonki
żeberka
łopatke
karczek
20-30 dag kiełbasy
4-5 ziemniaki
1 duża marchew starta na tarce o grubych oczkach
majeranek
natka pietruszki
vegeta
2 rosołki
pieprz
1 malutki liść laurowy
Fasole gotowac okolo 1 godz w małej ilości wody
Do drugiego garnka wrzycić mięso rosołki i gotować aż miesko będzie prawie miękkie wyjąć mieso i pokroić je w małe kawałki, wrzucić zimniaki pokrojone w kostkę, marchew, kiełbasę pokrojoną w kostke i gotowac około godz nastepnie wlać fasole wraz z wodą w ktorej sie gotowała dodać resztę przypraw i gotować do miękkości
Można na koniec zasmażyć ja tego nie robie
SMACZEGO
dodane na fotoforum:
marata 2010-02-10
Pycha :)
maxmen 2010-02-10
PYCHOTA... :-)
vesper5 2010-02-10
..często gotuję, bardzo lubimy...:)))...pozdrawiam i miłego popołudnia życzę :)))
intma43 2010-02-10
Ja bardzo lubię, ale gotuję rzadko- niestety ślubny nie przepada...chyba się do Ciebie Irenko uśmiechnę, może na talerz zupy się załapię? Pozdrawiam!
malybok 2010-02-10
właśnie dziś kupiłam dużego jasia na ,,po bretońsku,jutro będę miała już ugotowaną. Miłego wieczorku:)
dana46 2010-02-11
Byl sobie maly okragly paczek.
Byl lukrowany i nie mial raczek.
Mial za to smaczna brazowa skorke,
a w srodku dziurke na konfiturke.
Slodkiego dnia
damek34 2010-02-11
fasolowa,niebo w gębie ale dziś u nas musi ustąpić bigosowi i pączkom....pozdrawiam
atanerr 2010-02-11
Byl sobie maly okragly paczek.
Byl lukrowany i nie mial raczek.
Mial za to smaczna brazowa skorke,
a w srodku dziurke na konfiturke.
Slodkiego dnia Renata
truda35 2010-02-12
Czy ja mogę bez pytania
na Twój profil się pakować,
i tak co dzień wierszykami
Twoją stronę "bombardować"?
Chyba mogę -
sama sobie pozwolenie takie dałam,
bo ta strona i osoba
bardzo mi się spodobała!
Więc jak co dzień Ciebie witam...
...i o zgode sie nie pytam :))))