Ciasto drożdżowe z masełkiem cynamonowym, rodzynkami i kruszonką.
To ciasto zawsze będzie mi przypominać moją babcię Lodzię:)))
2/2
nastka 2017-03-06
...;-)*
Wiesz Iwonko dlaczego się uśmiecham ...bo ja bardzo lubię...:-)*
jaworr 2017-03-06
Apetyczne i powiem Ci, że moja Mamusia też podobne piekła, kakaową posypką....narobiłaś mi chęci....życzę smacznego...:))))
wisko15 2017-03-06
MOŻE ŚRODECZEK TEŻ ZOBACZYMY :)))
PIĘKNIE
iwatoja 2017-03-06
re: wisko15 - ciasto składa się z bułeczek ślimaczków i się go nie kroi tylko odrywa poszczególne części więc środek to zwoje odwijających się pasemek ciasta oddzielonych od siebie masełkiem cynamonowym i rodzynkami.
zadra 2017-03-06
Drożdżowe zawsze ładnie się prezentuje...a, wiesz mnie też przypomina się zaraz moja babcia, też co tydzień wypiekała drożdżówki a to z jabłkami, śliwkami...zawsze z jakimiś owocami sezonowymi, i z kruszonką, którą zanim wystygło potrafiliśmy obskubać - jak babcia nie widziała ....ech, na wspominki mi się zebrało...
asia70 2017-03-07
Dokładnie też o babci swojej sobie pomyślałam i jej nie zapomnianym drożdżowym.Pozdrawiam.
barossa 2017-03-07
Moja mama piekła fantastyczne placki drożdżowe z kruszonką,w wyobraźni poczułam jego smak i zapach....;))