1budyń b/c, 1kostka margaryny, 3/4szkl.cukru, 3/4szkl.mąki pszennej, 3/4szkl. mąki ziemiaczanej, 6żółtek, 1łyżeczka proszku do pieczenia.
MASA RENKLODOWA;700g renklod, 2łyżki mąki pszennej
BEZA KOKOSOWA;6białek,1szkl.cukru, 200g wiórek kokosowych
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą mase następnie połączyć z mąkami , budyniem(proszek) i proszkiem do pieczenia. Wyłożyć do blaszki. Renklody umyć i przekroić na ćwiartki obtoczyć w mące i ułożyć na cieście. Piec 20min w nagrzanym piekarniku do 160 stopni. Białka ubić na piane i dodawać stopniowo cukier i ubijać. Na koniec dodać wiórki (2łyżki odłożyć).Na ciasto wyłożyć mase kokosową , posypać pozostałymi wiórkami i piec jeszcze 45min.
SMACZNEGO :))
bokusz 2009-09-26
ale pychotki z rana serwujesz Słonko,udanego dzionka życzę ;)
ewkasko 2009-09-26
.....................(,)
..........).........._'!/'_
.........(,).........(""""")
......._'!/'_.•°*”~?.•°*”~?
.......(""""")..MIŁEGO
.•*”~.•*”~?.•WEEKENDU
Poranna Kawa Aromatem Przyciąga
a Promień Słońca Ją Słodzi-:)
Wrześniowy Wiatr Pomału Ją Miesza-
W Powietrzu Uśmiechy Wiesza!
Zbieram Ciepło Mych Myśli,
By Przesłać CI Wiele Radości-
Niech Urok Porannej Chwili-
Do Zmroku w Sercu TWYM Gości!
kaska81 2009-09-26
ale pychota ;-))zaraz zabiore kawaleczek i przepisik dziekuje ,pozdrawiam i zycze miłego weekendu ...KASIA...
meliame 2009-10-08
wykorzystalam pomysl na beze kokosowa, piana byla super ale po dodaniu kokosow padla, jednak ciasto wyszlo pyszne