Jest melasa.

Jest melasa.

na 3 kg ciasteczek Bodzia.

Melasa z trzciny cukrowej zwana tajemniczo „czarnym cudem przyrody lub czarnym złotem” powstaje w procesie produkcji cukru trzcinowego. Jest gęstym płynem nie podlegającym krystalizacji. Wykorzystywana do produkcji rumu. Jamajski i kubański rum, wyrabia się właśnie z ekstraktu trzcinowego, dzięki czemu zawdzięcza swój niezwykły aromat i smak. Jest również idealnym składnikiem do wypieków tradycyjnych ciast czy ciastek. Doskonała na naleśnikach oraz kanapkach. Można nią słodzić herbatę czy kawę lub pić rozpuszoną z wodą.

kolejne >

jaktak

jaktak

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]

(brak komentarzy)

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies