KOLACJA...

KOLACJA...

PARÓWKA A'LA CORN DOG... PLUS DODATKI...

PARÓWKA A'LA CORN DOG
- 1 parówka cienka
- 2 kromki chleba tostowego

- 2 plastry sera topionego w plasterkach

- 1 jajko

- bułka tarta

- ketchup

- olej do smażenia

Z chleba tostowego odkrawamy skórki i rozwałkowujemy chleb przy pomocy wałka jak najcieniej. Na chlebie układamy ser zostawiając z każdej strony około 0,5 centymetra. Parówkę przekrawamy na pół i układamy po jednej połówce na plastrze sera (połówki parówki powinny mieścić się na chlebie, zostawiając z góry i z dołu trochę miejsca). Zawijamy chleb w rulon, zamykając parówkę w środku. Chleb się lekko klei, więc można spróbować już na tym etapie zakleić go wzdłuż brzegu.

Jajko roztrzepujemy i moczymy w nim ruloniki z chleba i parówki. Dobrze zaklejamy chleb wzdłuż brzegu, jeśli nie udało się nam to wcześniej oraz zawijamy go z góry i dołu parówki zamykając ją w środku.

Na patelni rozgrzewamy trochę oleju (powinien przykrywać dno patelni) i układamy na nim ruloniki. Proponuję zacząć od smażenia w miejscu sklejenia chleba, dzięki temu nie będzie się rozpadać. Pilnujemy by przewracać po trochu nasze “corn dogi” jak tylko się zezłocą. Gdy obsmażymy je ze wszystkich stron, nabijamy parówkę na patyk do szaszłyków i polewamy ketchupem.

dodane na fotoforum:

amelek

amelek 2013-02-08

wow.... nie wpadlabym na taka pysznosc :)

asiulik

asiulik 2013-02-08

będziemy próbować dzięki za przepis...

anetka

anetka 2013-02-08

no extra

lenka7

lenka7 2013-02-08

Super....az slinka leci...mniammm:)))Pozdrawiam:)

ewulka1

ewulka1 2013-02-08

Pomysł wyśmienity...:)

dodaj komentarz

kolejne >