TAK WCZORAJ ZASZALAŁAM DLA MOICH DOMOWNIKÓW:)
TO JEST JABŁECZNIK KTÓRY CZĘSTO U MNIE W DOMU SIĘ PIEKŁO...
JABŁECZNIK
5 jajek
1 szklanka cukru
1 p. cukru waniliowego
Pół szklanki mąki ziemniaczanej
Półtorej szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
Około 2 kg. jabłek
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dać do rondla troszkę masła, jabłka cukier do smaku i troszkę cynamonu.. Wszystko razem przesmażyć.
Wykonanie:
Jajka + cukier + cukier waniliowy ubić na masę, dodać wymieszane z proszkiem mąki, na koniec wlać gorącą roztopioną margarynę i wszystko dobrze wymieszać. Połowę ciasta wylać na blachę i podpiec około 20 minut. Na gorące podpieczone ciasto wyłożyć usmażone gorące jabłka, na nie resztę ciasta i upiec na złoty kolor(tak około 20-25 minut)
ania03 2013-10-21
Wygląda smakowicie...miłego tygodnia również...teraz pewnie dużo masz pracy przed świętami...wytrwałości (jak to mówią moje dzieci:))pozdrawiam
oliwkaa 2013-10-21
wyglada profesjonalnie !!! a pachnie na cąly gar !!!!
magdabo 2013-10-21
Ale ich rozpieszczasz ... pycha !