Te są pieczone na tłuszczu....ale istnieją także placki ziemniaczane wypiekane na blasze. Pochodzą one z terenów Śląska i Beskidów. Potrawa ta podawana jest zwykle ze skwarkami (z boczku lub słoniny) lub kwaśną śmietaną.
..takie pieczone na blasze, ma dziś <romanka> można zajrzeć do niej...
dodane na fotoforum:
muniu 2014-11-07
ŁAŁ ALE SMAKOWICIE WYGLĄDA
funiak 2014-11-07
uwielbiam......i popieram ziemniaczane dania co zapominamy o na rzecz makaronow i ryzu....bogate nie tylko w skrobie ale i potasjum:)))
antoni3 2014-11-07
Smakowite z pewnością...u mnie często są, tylko bez śmietany a czasami z sosem grzybowym.A pamiętam z dzieciństwa jak Mama piekła na blasze stryki...wszystkim smakowały.
Miłego popołudnia :))
pantoja 2014-11-07
Wyglądają smakowicie, uwielbiam placuszki, myślę, że takie smaczniejsze niż te na blasze...
karin24 2014-11-07
ale mniamniuśnie........kochana Elu jutro robię placuszki...
gepi12 2014-11-07
SZKODA; ZE DZIELI NAS TYLEKILOMETROW; ZAPAMI€TAM NAMIAR I PEWNEGO RAZU WPROSZ SI€ NA PLCUCHY- NAJLEPIEJ SUCHE( DIETA NIE POZWALA)! DZIS NIESTETY MUSZE TYLKO PRZELKNAC SLINK€! ZYCZAC SMACZNEGO PLACKOWICZOM:::
henry 2014-11-07
narobiłas apetytu............. ale to prawda, ze z takiej blachy pewnie jeszcze lepsze:)))
mazurka 2014-11-07
Apetyczny kadr.
(komentarze wyłączone)