Hawełka

Hawełka

Na cały Kraków lokal rozsławiły kanapki piętrowe.
Oto przepis.
Świeżą bułkę smarowano masłem śmietankowym. Na tak przygotowane pieczywo kładziono kawałek homara, polewano sosem majonezowym, dodawano plasterek surowego ogórka albo kawałek jajka na twardo.
Inną kreacją Hawełki była kanapka mieszana, czyli piramidalnie na bułce ułożone: bryndza, ser szwajcarski, sardynka, kawałek surowej szynki, jajka na twardo i parę kuleczek kawioru - smacznegooo.

cypryjka

cypryjka 2008-07-29

to ja poprosze taka kanapke..... :) najpierw jedna potem druga... ;)

cypryjka

cypryjka 2008-07-29

to ja sie chyba na ten paprykarz skusze......... :)) bez piwa...........

jazkra

jazkra 2008-07-29

Specjalnością jest kaczka po krakowsku, podawana z prawdziwkami i kaszą, oczywiście krakowską. Koniecznie trzeba spróbować słynnego na cały świat rarytasu - zupy grzybowej w czarce z chleba. Radość sprawi też przysmak wspominający czasy c.k. monarchii: paprykarz z knedlem wiedeńskim i halbką piwa.

(komentarze wyłączone)