Na cały Kraków lokal rozsławiły kanapki piętrowe.
Oto przepis.
Świeżą bułkę smarowano masłem śmietankowym. Na tak przygotowane pieczywo kładziono kawałek homara, polewano sosem majonezowym, dodawano plasterek surowego ogórka albo kawałek jajka na twardo.
Inną kreacją Hawełki była kanapka mieszana, czyli piramidalnie na bułce ułożone: bryndza, ser szwajcarski, sardynka, kawałek surowej szynki, jajka na twardo i parę kuleczek kawioru - smacznegooo.
jazkra 2008-07-29
Specjalnością jest kaczka po krakowsku, podawana z prawdziwkami i kaszą, oczywiście krakowską. Koniecznie trzeba spróbować słynnego na cały świat rarytasu - zupy grzybowej w czarce z chleba. Radość sprawi też przysmak wspominający czasy c.k. monarchii: paprykarz z knedlem wiedeńskim i halbką piwa.
(komentarze wyłączone)