Polędwiczki pokroić w kawałki grubości ok.2cm i nadziać każdy kawałek śliwką kalifornijską.
Posolić (mniej), popieprzyć (więcej) i podsmażyć na patelni z obu stron na rumiany kolor i do gara.
Na tejże patelni smażę cebulę (ilość ,na oko w zależności od ilości polędwiczek ) pokrojoną w kostkę i pod koniec dodaję łyżkę miodu i smażę jeszcze troszeczkę i do gara za polędwiczkami :))
Zalewam wszystko wrzącą wodą + kostka rosołowa lub wegeta.
Całość dusić na delikatnym ogniu pod przykryciem do miękkości .
Można zaprawić jak ktoś lubi śmietanką .
Ja wrzucam do naczynia żaroodpornego lub żeliwnego i do piekarnika :)) Smacznego !!! Pozdrawiam !!!
BEZGLUTENOWE;-)))
intma43 2009-12-29
Bardzo lubię takie kucharki, które nie chowają swoich przepisów do szufladki, tylko dzielą się z innymi- wszak wtedy można zrobić coś ciekawego do jedzonka, niekoniecznie kombinując. Pozdrawiam :))
adamowa 2009-12-29
Alez to smakowicie wyglada - wspaniale danko na swiateczny obiadek podejrzewam :)
vesper5 2009-12-30
ale super wyglądają...dawaj przepis ( tzn. ślicznie proszę...:)))
(komentarze wyłączone)