Małosolne już dobre - serdecznie zapraszam!

Małosolne już dobre - serdecznie zapraszam!

forhend

forhend 2011-06-30

A do małosolnych co???-40%?-hehe-Pozdrawiam!-(*_*)

ajch3

ajch3 2011-06-30

Mówiłam ,że Garnek wciąga :-)

jokam

jokam 2011-06-30

Do małosolnych setka czystej, oczywiście!
Pozdrawiam również. :))

jokam

jokam 2011-06-30

Ajch, wciąga jak cholera! :)))))))

forhend

forhend 2011-06-30

Haha....bingo!-Tak to kanał w Darłowie.-Te budynki to pozostałości po byłym przedsiębiorstwie usług rybackich PPiUR "Kuter".-Dalej to kierunek morze i Darłówek.-Miłej nocki życzę!-Dobranoc!-...(*_*)

emmi1

emmi1 2011-07-01

wrzuć przepis tutaj to go znajdę, ot pod zdjęciem, zawsze możesz dokonać zmian.

emmi1

emmi1 2011-07-01

odp: no wlaśnie nie pamiętam jak ona się nazywa, odbijanie krążka. Wyleciało mi z głowy.

jokam

jokam 2011-07-01

Emmi, bardzo proszę. :))

Małe ogórki, wiązka tzw dodatków, czubata łyżka soli morskiej na każdy litr wrzącej wody, czuszka (lub szczypta mielonej ostrej papryki), łyżka miodu, po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego.

Ogórkom obcinam końcówki.
Całą, nieobraną główkę czosnku przekrawam w poprzek.
Na dno słoja wkładam połowę wiązki dodatków.
Ogórki ciasno układam.
Teraz daję resztę dodatków, czuszkę, pieprz, ziele i łyżkę miodu.
Odmierzam wrzątek, wsypuję do niego sól, mieszam, zalewam ogórki i przykrywam słój.

Na drugi dzień małosolne są już dobre do jedzenia.
Trzeciego dnia wstawiam słój do lodówki, co przerywa proces fermentacji.

Życzę Ci smacznego. :))

emmi1

emmi1 2011-07-01

dzięki, jak tylko wrócę do domu wypróbuję :)

kopytka

kopytka 2011-07-05

u Ciebie widzę też ogóreczki..
do mnie nie dojedziesz 16ką, ja mieszkam na Widzewie a nie na Bałutach...

jokam

jokam 2011-07-05

Czyli z mojej 16 hop do Twojej 8 lub 10 i już jestem. ;)
Okowitę, smalczyk i wiejski chlebek zabiorę ze sobą.
Pozdrawiam!

bronia

bronia 2011-07-05

Jaki super słoik na ogórki. Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >