I już można zajadać.

I już można zajadać.

Makłowiczowy przepis:

https://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-podrozy/przepisy/palasz-octowoczosnkowy-peixe-espada-de-vinhalhos/6632257

Tylko tu nic o bananie nic nie ma. W programie telewizyjnym do tej ryby podawał bananka podgrzanego w osolonym wrzątku.
I już na talerzu polewał go sosem.
Pałasza zastąpiłam świeżym dorszem, a ocet winny (ja mam zabroniony) sokiem z połowy cytryny. A jak następnym razem będę to danie robiła, to wezmę nie jednego, tylko kilka pomidorów.

majka57

majka57 2012-03-06

To mi sie podoba..dzisiaj sobie zjadłam tuńczyka i rukolę...:)))

jokam

jokam 2012-03-06

Czyli miałyśmy Majka, podobne obiady. :) :)

annorl1

annorl1 2012-03-06

to ja poproszę chociaż o mały kawałeczek :)

menia39

menia39 2012-03-07

PIĘKNIE PODANE

atrami

atrami 2012-03-07

ojej... aż takiego efektu się nie spodziewałam! :))
Pyszne i do tego pięknie podane! :))
Pozdrawiam Jokuś- miłego dnia :*

margoll

margoll 2012-03-07

Nie widzę porcyjki dla mnie,chyba mężusiową porwę!!!

dodaj komentarz

kolejne >