Makłowiczowy przepis:
https://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-podrozy/przepisy/palasz-octowoczosnkowy-peixe-espada-de-vinhalhos/6632257
Tylko tu nic o bananie nic nie ma. W programie telewizyjnym do tej ryby podawał bananka podgrzanego w osolonym wrzątku.
I już na talerzu polewał go sosem.
Pałasza zastąpiłam świeżym dorszem, a ocet winny (ja mam zabroniony) sokiem z połowy cytryny. A jak następnym razem będę to danie robiła, to wezmę nie jednego, tylko kilka pomidorów.
annorl1 2012-03-06
to ja poproszę chociaż o mały kawałeczek :)
atrami 2012-03-07
ojej... aż takiego efektu się nie spodziewałam! :))
Pyszne i do tego pięknie podane! :))
Pozdrawiam Jokuś- miłego dnia :*