Dziś na obiad będzie łosoś z parowaru, surówka i ryż.

Dziś na obiad będzie łosoś z parowaru, surówka i ryż.

Rybę dokładnie osuszyć, posypać solą i pieprzem.

aziu1

aziu1 2013-04-24

czytałam ostatnio, że solić należy w ostatniej chwili, bo sól z mięsa wszelkiego wodę wyciąga

maria57

maria57 2013-04-24

Niedawno widziałam łososia posypanego solą, pieprzem i.... zieloną herbatą (z torebki papierowej -ekpresowej) w ilości: zawartość 1 torebki na każde dzwonko ryby, ryba oczywiście w skórze bez panierki z mąki i najpierw skórą do dna patelni - zrobi się chrupiąca, potem obsmażyć z każdej strony. Chodzi za mną ta ryba, że pewnie wkrótce się skuszę

jokam

jokam 2013-04-24

Mario, kiedyś zrobiłam pstrąga faszerowanego masłem i zieloną herbatą... raczej średni był... :((

jokam

jokam 2013-04-25

Aziu, zapamiętam i będę soliła na samym końcu.

dodaj komentarz

kolejne >