Moja kuchnia jesiennie. (czasem kubek za donicznę robi!)

Moja kuchnia jesiennie. (czasem kubek za donicznę robi!)

Bazylia - niezastąpiony dodatek do dojrzałych pomidorów.
Śliwki - aromatyczne i soczyste.
A w tle, przykryty kraciastą serwetką słój - w którym hoduję (nie tylko jesiennie, ale całorocznie) kefir tybetański.

http://nachoroby.blox.pl/2013/05/Grzybek-tybetanski.html

dodane na fotoforum:

ofka63

ofka63 2013-08-24

Wystarczy pogłaskać lekko bazylie a zapach zaraz się unosi.

wojci52

wojci52 2013-08-24

Mój przepis: pomidory, ogórki pikle, serek feta, do tego bazylia i odrobina oleju (preferuję z pestek winogron - nie zajeżdża). Pokroić, wymieszać i do lodówki na godzinkę. Pycha!

atrami

atrami 2013-08-24

tak, jesień - też już ją czuję...

orlica

orlica 2013-08-24

No to potrawy beda smakowaly wvsmienicie ...))))

annorl1

annorl1 2013-08-24

ta bazylia jest cudowna! u mnie nie chce jakoś tak rosnąć, jakiś niesprzyjający mam mikroklimat w domu chyba na zioła :/

gasim

gasim 2013-08-24

Uwielbiam bazylie..... czesto zrywam kilka listkow i zjadam bez niczego - uwielbiam ten smak!
Twoj okaz jest piekny..... i smakowity jak sadze :))))

aziu1

aziu1 2013-08-25

mozzarella, pomidor, bazylia, kropla oliwy,sól i pieprz ....i czego więcej do szczęścia potrzeba?

izolek

izolek 2013-08-25

A ja już się cieszę.....

sellina

sellina 2013-09-06

Lubię porządek, a tutaj jak najbardziej on jest:))

jokam

jokam 2013-09-06

Sellino, co Ty mówisz...
codziennie robię sobie wyrzuty, że bałaganiarą jestem...

dodaj komentarz

kolejne >