Naleśniki po piotrkowsku.

Naleśniki po piotrkowsku.

Farsz:
-1 podwójna pierś z kurczaka (niekonieczna)
-1/2 kg obgotowanych i odcedzonych grzybów
-1 duża cebula
-olej
-sól
-pieprz
-curry
-szczypta cukru

Mięso pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany w garnku olej dodając wszystkie (oprócz cukru) przyprawy. Szybko i krótko podsmażyć, przełożyć mięso do jakiejś salaterki. Do tego samego garnka wlać trochę oleju, rozgrzać i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać szczyptę soli i cukru, dusić aż cebula stanie się szklista. Wrzucić grzyby i całość dusić ok. 10 minut. Jeśli mamy w domu osobę niejedzącą mięsa, należy w tym momencie odłożyć dla niej troszkę farszu, a do garnka włożyć podsmażone wcześniej piersi kurczaka. Całość dusić pod przykryciem kilka minut.

gasim

gasim 2013-10-16

a to co?

jokam

jokam 2013-10-16

farsz do naleśniorów

gasim

gasim 2013-10-16

:)))

izolek

izolek 2013-10-16

Dzisiaj zamiast mięska dodałam patisony w kostkę.
Było smaczne.

emmi1

emmi1 2013-10-16

Oż! Właśnie uświadomiłas mi, że moge zrobić grzybowy farsz do naleśników... alez ja bystra jestem :P

ewaiza

ewaiza 2013-10-16

NIE ZNAM ALE WYGLADAJA PYSZNIE

dodaj komentarz

kolejne >