Niedzielnie... obiadowo...

Niedzielnie... obiadowo...

Surówka:
-mała kapusta pekińska
-4 zielone ogórki
-pęczek koperku
-1 cebula
-kilka ząbków czosnku (ja daję duuużo, bo lubimy!)
-sok z połowy cytryny
-olej
-sól
-cukier
-pieprz

Kapustę pokroić dosyć drobno.
Do osobnej miski zetrzeć (na grubych oczkach tarki jarzynowej) nieobrane ze skóry ogórki. A następnie posolić je i odstawić, aby sok puściły.
Do kapusty dodać posiekany koper, pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek.
Surówkę skropić olejem i sokiem z cytryny, posolić, pocukrzyć i popieprzyć.
Teraz ogórki wrzucić na sito, porządnie odcisnąć sok, a następnie przełożyć je do surówki.
Wymieszać.

astra40

astra40 2014-07-27

surówka też wspaniała:)

dodaj komentarz

kolejne >