Córcia robi papiloty kurczakowe:
-piersi kurczaka
-marchewka
-sól
-olej
-masło
Mięso pokroić w plastry, dodać marchewkę utartą na tarce o grubych oczkach.
Posolić i polać olejem.
Wstawić (najlepiej na całą noc) do lodówki.
Folię aluminiową pociąć w duże prostokąty.
Na każdym z nich ułożyć porcję zamarynowanego mięsa i odrobinę (najlepiej zmrożonego) masła.
Teraz zawinąć bardzo szczelnie (!!!) foliowe paczuszki i wstawić je na 20 minut do nagrzanego piekarnika.
wojci52 2014-10-26
Wyjdzie, że się umawiamy, a wcale nie!
Były placuszki z kurczaka (Pierś drobno pokroić, dodać: żółty ser, majonez, mąkę, posiekany czosnek oraz natkę pietruszki i szczypiorek. Przyprawić curry, solą oraz pieprzem. Wymieszać, formować płaskie placuszki, smażyć).
Ps. Pierś miała być z indyka , ale w sklepie "wyszła" więc kurczak się nadął i robił za indyka...