W czasie gdy surówka czeka, a ziemniaki/ryż gotują się przygotowujemy rybkę.
-filety z flądry (my baaardzo lubimy!!)
-olej
-sól
-pieprz
-sok z cytryny
-czosnek granulowany
-mąka
Filety skropić bardzo obficie sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i czosnkiem.
emmi1 2014-11-28
Ach flądra... uwielbiam tuszę, zawsze jem nad morzem... bezkonkurencyjnie wygrywa z dorszem :))))
jokam 2014-11-28
taaak.......!!
(a ja się do dorsza bardzo zraziłam i raczej już nie kupuję. nie wiem co to jest, ale po smażeniu dorszy moja kuchnia jest nie do wywietrzenia. a przecież dawniej tak nie było. buuu............!!)
lila08 2014-11-28
tez lubimy flądrę ,nigdy nie skrapiałam sokiem z cytryny ,używam pieprzu cytrynowego ...