Krupnik.

Krupnik.

Z kaszy jęczmiennej.
Dużo włoszczyzny.
Sporo kurkumy.
Zero mięsa.
Już po ugotowaniu dodałam dużą łychę masła.

anulkaz

anulkaz 2018-05-29

Uwielbiam krupniczek, ale zawsze robię na mięsku i dodaję posiekaną zieleninę.Twój też wygląda smakowicie:)

jokam

jokam 2018-05-29

re:Anulko, dawniej też zawsze na mięsku... teraz nauczyłam się bez niego... a zieleninki jakoś nie lubię...

babcia1

babcia1 2018-05-29

ja daję dużo zieleninki a zwłaszcza koperku..a krupniczek robię z pęczaku bo drobniejsza kasz grzęźnie mi w przełyku i mam problemy..ale bardzo lubię wszelakie kasze

izolek

izolek 2018-05-29

Krupnik najbardziej lubię z jęczmienna a kurkuma...spróbuję bo ja z tych ciekawskich.
No widzisz - da się bez mięska.
Ja obsmażam warzywa przed gotowaniem - lepszy smak no i tłuszcz musi być.

lila08

lila08 2018-05-29

mniammm....moja ulubiona zupka ,robię też bez mięcha ale z kaszą jaglaną ,zakochałam się w tej kaszy ....

mimozka

mimozka 2018-05-29

To coś dla mnie !!! Dużo zieleniny i lubczyk , mojej śp Babci przepis . Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >