Cepeliny serwuję na obiad.

Cepeliny serwuję na obiad.

2 kilo ziemniaków zetrzeć na tarce jarzynowej i dokładnie odcedzam, ½ kilograma ziemniaków ugotować i utłuc. Wszystko połączyć dodając 1 jajko, mąkę pszenna i ziemniaczaną, szczyptę soli i rozdrobnioną cebulką. Dobrze wyrobić. Formować cepeliny i nadziewać farszem.
Farsz.
Cebulkę i ząbek czosnku posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć cebulkę z czosnkiem podsmażyć na szklisto. Dodać mięso mielone i smażyć razem mieszając aż mięso się przyrumieni i odparuje. Farsz odstawić z ogni i lekko ostudzić. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Doprawić solą papryką i pieprzem.

Smacznego.

kot54

kot54 2011-11-16

uwielbiam....wpadnę chyba bo się nie oprę tym cepelinom...
Pozdrawiam :)

krynia2

krynia2 2011-11-16

Mmmmmm............ pracochłonne ,syte ale i wysmienite..........nie wiem czy sie pokuszę ale może kiedys......przepis wydrukowałam ...........miłego dnia zycze.

kuba52

kuba52 2011-11-16

Pysznie wyglądają !!!Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia życzę.

ewita68

ewita68 2011-11-16

Tym razem tylko popatrzę, nie przepadam akurat za tymi kluchami, pozdrawiam :)

helen7

helen7 2011-11-16

Wspaniale wyglądają..fajnie ,że dałaś przepis,na pewno kiedyś skorzystam...pozdrawiam i Dobrej nocy życzę...:)

elakra

elakra 2011-11-16

Apetycznie wyglądają,dzięki za przepis ,pozdrawiam Jolu.

jolikm7

jolikm7 2011-11-17

pysznie wyglądają,pozdrawiam i smacznego,,,,

szaman1

szaman1 2011-11-17

Witam w jesienny ponury dzionek . Pozdrawiam cieplutko :))))

evvka

evvka 2011-11-17

Życzę smacznego:))

dodaj komentarz

kolejne >