BABKA KAJMAKOWA (mega prosta do wykonania, przepyszna)
Ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 czubate łyżki brązowego cukru
5 jajek
300 g masy kajmakowej
100 g masła
sok z 1 cytryny
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Jajka ubić na puszystą masę z cukrem, dodać przestudzoną, roztopioną masę kajmakową z masłem, sok z cytryny, na koniec dodać przesiane mąki i proszek.
Piec ok. 35-40 min w 170-180 stopniach C.
Polewa:
100 g masy kajmakowej
2 łyżki śmietanki kremówki
Roztopić masę ze śmietanką i polać nią lekko przestudzone ciasto.
Smacznego!
madziak 2014-04-06
Z pewnością pychota, nie to co tamte moje ś..... (obślizgłe, bleee ) he, he ;))))
jedras48 2014-04-06
co boskie-Bogu, co cesarskie - Cesarzowi, co do upieczenia -to nie dla mnie ;)
- do pichcenie:jeszcze nie dojrzałem i zapewne tak już pozostanie )
mimoza7 2014-04-06
Wygląda pysznie :-))
(komentarze wyłączone)