Pasztecik francuski z mięsem mielonym :)
Składniki:
200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)
200g pieczarek
1 cebula
1 jajko
125 g kwaśnej śmietany
80g sera żółtego np. goudy
sól,pieprz,vegeta
1 opakowanie ciasta francuskiego.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda.
Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę jajko, przyprawy i wymieszać.
dodane na fotoforum:
umila 2011-07-14
fajne są i pysznie wyglądają te paszteciki,ale jeszcze nie robiłam:)pozdrawiam
re...Przepis już jest pod fotką:)
bronia 2011-07-14
Oryginalna nazwa to "Tulipany"Przepis skopiowany z "Wielkiego żarcia"
http://www.wielkiezarcie.com/recipe61766.html
'
kiki139 2011-07-14
Tak Broniu masz rację ale nazwa Korony bardziej mi się z tymi pasztecikami kojarzy:)