Tagliatelle z kurkami, kurczakiem, serem gorgonzola i parmezanem

Tagliatelle z kurkami, kurczakiem, serem gorgonzola i parmezanem

Tagliatelle:
1 podwójna pierś z kurczaka
2 małe cebule
1 opakowanie makaronu
20 dkg kurek
100-200 g serka gorgonzola
1 duża śmietanka 30%
pietruszka
parmezan

Kurki opłukać i włożyć do garnka z zimna wodą,obgotować w osolonej wodzie ja 2 razy po ok 10 minut zmieniając wodę.
Cebulę bardzo drobno posiekać i zeszklić np. na oliwie z oliwek, dodać kurki i wlać odrobine wody. Dusić pod przykryciem często mieszając. Pokroić ser gorgonzola i dodać do kurek mieszając aby się rozpuścił, wlać śmietankę. Na bardzo małym ogniu około 10-15 minut dusić aż sos zgęstnieje.
Piersi z kurczaka pokroić, doprawić i podsmażyć dodać do sosu.
Ugotować makaron, do sosu dodać posiekaną pietruszkę. Układać porcje na talerzu, posypać pietruszką i parmezanem.
PYCHA !!!!