Ciacho weselne - 3 bit :) Pychozolki :D

Ciacho weselne - 3 bit :) Pychozolki :D

Jak teraz paCZę* ile tego nadziergałam, to chyba faktycznie na jakiś koksach jechałam hehe... ;)

Na blaszkę 23 cm x 28 cm

3 op.po 250g paczek herbatników (np.petit beurre), gotowa masa kajmakowa (lub puszka mleka skondensowanego, słodzonego - gotować w zamkniętej puszce ok.2,5 godz.), 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 1/2 litra mleka, 2 śnieżki lub śmietan-fix (z dodatkiem śnieżki ma lepszy smak), 2/3 kostki dobrego masła, 300 ml śmietanki 30%, powidła z czarnej porzeczki, polewa czekoladowa.

Budynie ugotować na mleku, ostudzić, zmiksować z masłem. Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. Masę kajmakową na chwilę przed otwarciem puszki zanurzyć w ciepłej wodzie (ułatwi wyłożenie jej na spód herbatnikowy).

Ułożenie (od dołu):
- herbatniki
- masa kajmakowa
- herbatniki
- masa budyniowa
- herbatniki
- powidła z czarnej porzeczki
- bita śmietana
- herbatniki
- polewa czekoladowa
Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.
p.s. na zdjęciu nie widać powideł, bo ich nie dodałam......jeszcze wtedy nie wiedziałam,że z powidłami jest o niebo lepsze i przede wszystkim *przełamuje* słodki smak...... Polecam!

Smacznie Was pozdrawiam :)))
Buziole :*

dodane na fotoforum:

danka1

danka1 2014-09-22

to chyba jest mocno słodkie z masa krówkową

astra40

astra40 2014-09-22

Tradycyjnie biorę przepis:)

danutaw

danutaw 2014-09-23

Pyszne ciasto....., i bardzo słodziutkie...!)
Pozdrawiam Kasiu..!)

mattik

mattik 2014-09-23

miłego dnia :) pozdrawiam cieplutko :))

isia2

isia2 2014-09-23

dzieki za przepis

ewaiza

ewaiza 2014-09-23

NAJLEPSZE Z CIAST

baygel1

baygel1 2014-09-23

Czasami mały drobiażdżek .... a ile daje :) Kasiu i tak wielkiej pyszności !!!

atrami

atrami 2014-09-24

aaaaach, uwielbiam!!!! :)))

zabas

zabas 2014-09-24

Pycha ;p

dodaj komentarz

kolejne >