Wigilijna propozycja - zdjęcie archiwalne

Wigilijna propozycja - zdjęcie archiwalne

Większość z Was ma już zrobione pierożki na Święta. U nas pierogi robi się w Wigilię, ponieważ SUROWE smażymy na głębokim tłuszczu - są przepyszne! To jest nasze pokoleniowe danie z ziemii litewskiej..... Mają tylko jedną wadę - nie można przestać je jeść.....zajadamy się nimi w Wigilię, po Pasterce i przez całe Święta......
Jak kiedyś znajdziecie wolną chwilę, to zachęcam Was do spróbowania pierogów usmażonych moim sposobem. Poniżej smażą się pierożki z grzybkami oraz z kapustką i grzybkami (zdjęcie archiwalne).
Aaaaa i jeszcze jedno - nie przejmować się jak przy smażeniu popękają

ewjo66

ewjo66 2015-12-21

kurcze pieczone...nie mogę Ci dogonić!...pierogi miałam robić dzisiaj, ale mlełam czy tam memlałam mak, robiłam c#!%$janki z piernikowego ciasta i krajankę piernikową...jest 23,30 i dopiero co przyczołgałam się z kuchni ...

mattik

mattik 2015-12-22

witam o poranku z kubkiem aromatycznej kawki :)
pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnego przedświątecznego wtorku :)

ewjo66

ewjo66 2015-12-22

a mam pytanko...nie robią się gumowate jak poleżą?...bo wiadomo na ciepło jest ok...ale później jak poleżą np. w lodówce...?

kimeraj

kimeraj 2015-12-22

re: Ewciu, gumowate się nie zrobią, ale chrupiące też już nie będą. Dlatego smaży się je w Wigilię.....ale to jest właśnie to, co tygryski lubią najbardziej! My je uwielbiamy - na Wigilię zajadamy cieplutkie, a przez całe Święta zimne...aż do obrzydzenia ;)

oliwkaa

oliwkaa 2016-01-14

re:
w gotowaniu sie nie otwierały więc ja myslał,ze jest ok.
No i ja nie smażył na tyle aż oleju...ja skąpo na patelni miała oleja ;0)))
Uuuuu ale ja malomądra heeee

kimeraj

kimeraj 2016-01-14

re: no i teraz wiadomo dlaczego nie są spuchnięte i nie powaliły Cię na kolana! Nie smażyłaś na głębokim tłuszczu tylko normalnie :((( A to nie to samo......

dodaj komentarz

kolejne >