Dzisiaj gram w zielone :D
Por na trzy sposoby - zielona część pokrojona w kosteczkę (do zup), zielona część wg Lidzi <lila08> (wiązane snopki) i biała do zup i sałatek.
Pietruszka - jedna wersja drobniutko posiekana (m.in.do sałatek), druga - całe listeczki z łodyżkami.
Seler - całe listeczki
Jutro znowu coś przetworzymy :D
Kochani, na koniec mądra babcina myśl:
Jeśli jakiś pomysł wydaje Ci się genialny, dopij wódkę i idź spać :D
Na ten moment nie mam żadnego genialnego pomysłu, więc idę spać....o suchym pysku, bo biorę antybiotyk ;)
Buziole :*
halinag 2016-09-01
Wczoraj na pomarańczowo dzisiaj na zielono...jutro b ędzie na czerwono...mam na myśli buraki..pewnie też dostałaś .. zielone uwielbiam sama mam tego dużo plus jeszcze koperek:))
babcia1 2016-09-01
Kasiu jak patrzę na Twoje przetwórstwo to aż mnie korci żeby już wyrywać warzywa z ogrodu i zacząć przerabiać ale jak patrzę w kalendarz to zawsze zaczynałam przerabiać po połowie września czasem na początku października..ale jeśli idzie o marchewkę to faktycznie chyba zacznę już ją obrabiać ...no i chyba ię zorientowałam że nadal jesteś na lekach od zębologa? ulgi Życzę!!
stachs7 2016-09-01
Trzeba mieć miejsce na zamrażarki,u mnie niestety brak....
ela05 2016-09-01
Kasieńko,jesteś niesamowitym pracusiem..podziwiam..
Z szeptem letniego wiatru posyłam bukiecik słonecznych uśmiechów.. Pięknego Dnia życzę..:)*
krycha2 2016-09-01
To się nacięłaś .....tej zieleniny...nie mam co zamrażać ..selera nie sadziłam ,pora tyż nie...kupuję zamrożoną włoszczyznę krojoną i mam z głowy...
anad60 2016-09-01
Kaśka...Ty to masz zamrażarę wielką !!!
ja bym w moją połowy nie zmieściła, muszę
kupić większą....hi hi Buziaki :)))))
achach5 2016-09-07
Mrożony por do sałatek ?...
Nigdy nie stosowała, ale jak Ty mrozisz,to
,widocznie, jest dobry sposób...
Ja robię sałatki że świeżyzny :)
Miłego przetwarzania :)