- Czemu pani przyszła w takim stanie do pracy? Znów cały weekend pani piła?
- Piłam, ale jakbyście normalnie płacili, to jeszcze bym jadła :)))
Wszystkich zgłodniałych i utrudzonych zapraszam na rybkę po grecku......uwielbiamy
1 kg marchewki, 1 kg cebuli, 1/2 kg pietruszki, 1 większy seler, przecier pomidorowy, 2 kg filetów (z miruny, mintaja, dorsza, morszczuka).
Rybę oprószyć solą, pieprzem i mąką. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Cebulę pokroić w piórka, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynowej (ja używam mrożonych warzyw - w sezonie trę warzywa na tarce, pakuję do woreczków i mrożę. Później wykorzystuję praktycznie do wszystkiego). W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa, dolać troszeczkę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać przecier, sól, pieprz. Nakładać na usmażoną rybę (ja układam w naczyniu żaroodpornym warstwami - ryba-sos-ryba-sos.). Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i zimno :)
Spokojnej nocki kochani :*
babcia1 2017-10-31
Też Kasiu zrobiłam ale tylko z pół kg rybki mintaja!!ale jest super!!mniam..a dzięki Tobie też już tak sobie robię włoszczyznę do rybki na zapas do zamrażarki
oliwkaa 2017-11-08
muszę to w końcu zdziałać !!!!!!!!!